Mooie stranden en parken in Engeland

Je zou het niet verwachten maar ook Engeland heeft attractieve stranden waar je helemaal bij kunt komen van de vele culturele evenementen die de gehele zomer door overwegend gratis kunnen worden bijgewoond.

Daarvan zijn er liefst 124 die de blauw vlag dragen, hetgeen een wereldstandaard is voor schone en ecologische stranden. Surfen in de branding, zeehonden spotten maar vooral spetteren in het zeewater. Veilige stranden vooral met als Top Vijf Porthcorno, Lul Worth Cove, Tresco, de Vallei van de Rotsen en Saint Ives. 

Parken

Londen staat bekend om een v eelheid aan parken. Daarin regelmtig openluchtvoorstellingen, comncerten en exposities. Fameus de groen velden van Greenwich. In Regent Park de hele zomer cultuur proeven en iedere weekend een reeks gratis concerten.London Fields en het Victoria Park zijn immens populair bij de Londenaren. Dicht bij de microbrouwerijen van Hackney.  London Fiels biedt allerlei mogelijkheden om je te ontspannen met bijvoorbeeld een kindervad, kinderspeelplaatsen, een jeu de boulesbaan, tennisbanen, een cricketveld, openluchtgymnastiek, tafeltennis en een wilde bloemen weide. 

Op de foto's  Lochness in de Highlands en kunstpaviljoen in Bexhill on Sea.

 

Inlichtingen:  www.visitbritain.nl