Er is geen video geplaaatst

Tien panorama wandelingen Albstadt Tourismus

De Schwäbische Alb is de verbindende schakel in een tiental wandelingen die Albstadt Tourismus voorschotelt. Ze variëren van 4 kilometer voor het gezin tot 17 kilometer voor de avontuurlijke voetgangers. De verzamelnaam ervan is Traufgänge, wat zoveel wil zeggen als op los gaan.

 

Overal lonken panoram's die je voor langer dan een moment stil doen staan. De mooiste van allemaal isde Koningsroute ie je ook over meer dagen  uit kunt smeren. Je gaat over en langs de Albtrauf. Start en finish zijn bij de entree van Albstadt-Burgfelden. Een aanschakeling van fascinerende uitzichten. Vanaf Böllart overzie je de hele omgeving met op een heldere dag de Vogezen en het Zwarte Woud.

Onderweg overal rotstumult: een burchtruïne, mammoetbomen, de sge van de Hirschgulden bekruipt je Ook de fraai gerestaureerde  Bergfried van de Schalkburg vraagt aandacht. Bij het beklimmen komt de fascinatie boven. De rotsformaties steken hun neus nieuwsgierig in het aaneengesloten groen. Voor de jeugd is er een avontuurlijke speelplaats op de Heersberg. De volwassenen hebben hun plezier aan de Kneippanlage met Tretbecken en Armdusche. Je wordt hier door de natuur landschappelijk en cultureel 'bijgepraat' over een machtig stuk verleden.  Jeneverbessen, beuken en andere flora zijn rijkelijk vertegenwoordigd.

Duur: 6 uur

Lengte 16,77 km

Hoogte: 670 tot 962 meter

Inlichtingen over deze en de andere negen wandelingen:

www.albstadt-tourismus.de 

www.traufgaenge.de