Loop je stress er uit in het Zwarte Woud

Je heb t bossen en bossen. Bij een beetje kenner nemen die in het Zwarte Woud een speciaal plekje in. Ze zijn een probaat middel om je tijdens wandeling volledig te ontstressen. Dat heeft alles te maken met de natuurlijke bekoring en de grote mate van variatie.

In het hoogland bestaat die afwisseling uit bossen, meren en weiden. Allemaal bedekt met bekoorlijke flora. Samen goee voor een kleurenpracht die je betovert en de gejaagdheid uit het lichaam trekt. Ook op de fiets onderga je diezelfde natuurlijke sensatie. Klimmers op hun beurt zullen dat ook toegeven.  Vergeet niet Hochschwarzwald kaart aan te schaffen. Die geeft toegang tot liefst 450 aangesloten organisaties. Denk aan een boottocht van anderhalf uur, een inspirerende kabelbaan  of een zwemparadijs. Slechts enkele van honderd mogelijkheden. Iedereen die twee nachten verblijft krijgt de kaart kostenloos aangerweikt. De kans dat je een derde nacht nodig hebt om van al het moois bij te komen is vrij groot. Informatie: www.hochschwarzwald.de 

In het noordelijk deel van het Zwarte Woud trekt de Heidelbergweg alle aandacht naar zich toe. Dat is 12,5 kilometger genieten rondom Enzklösterle. Uiteraard zijn er heidelbeeren (bosbessen) in overvloed. Reken maar dat je met blauwe vingers aan het slot begint: een smal met mos bedekt pad met een rotslandschap als coulisse.  Voor onderweg is het vullen van de tas met gerookte wilde salami, appelsap uit de streek en geitenkaas aanbevelenswaardig.

www.mijn-zwartewoud.nl/aktivitaeten/de-highlights 

 

Foto's:

Heidelbeerweg: Tourismus Gmbh Nördlicher Schwarzwald

Hangende steen: Albstadt Tourismus

Grünbelesberg: Albstadt Tourismus