De Paoskeerls maken hun traditionele ronde

Het Sprengendal mag gezien worden

Ootmarsum laat je proeven van de Middeleeuwem

In Twente neemt Ootmarsum een speciale plaats in. Het stadje heeft een middeleeuws centrum heeft grote aantrekkingskracht op bezoekers van heinde en ver. Dat heeft alles te maken met de vakwerkhuisjes, kinderkopjes en oude waterputten, maar ook met het vasthouden van traditie en het stadseigene.

Vergeten we nog de stadsboerderijen en de patriciërswoningen te noemen en de kunstmusea. Wat dat laatste betreft: in het laatste weekend van augustus melden 225 kunstenaars zich bij Kunst in Ootmarsum. Het publiek krijgt een grote hoeveelheid schilderijen. keramiek, beeldhouwwerk en creaties van edelsmeden en glaskunstenaars voorgeschoteld. Ook de natuur is goed vertegenwoordigd, met name via het natuurgebied Sprengendal. 

Ootmarsum heeft als bijnaam Siepelstad. Drie keer per jaar in de bouwvakavakantie is er een sieplmarkt. Het is dialect voor uien. Op Eerste Paasdag een andere boeiende traditie. Acht Paoskeerls maken een rondgang om de kerk en zingen Paasliederen. De bevolking loopt er hand in hand achteraan. In de streektaal heet dat Vlöggeln.

 

Informatie: info@visitoost.nl