Fietsen door het water en toppen van de bomen

 

Vlaanderen is koploper in het aanbieden van fietsplezier. Initiatiefnemer ooit voor de Fietsknooppunten, een systeem dat Nederland heeft overgenomen.

Om te voorkomen dat de Wet van de Remmende Voorsprong gaat gelden is men voortdurend bezig met innovaties. Dat gebeurt in Antwerpen en de Kempen, Limburg met aansprekende natuur en landschapsschoon en de Vlaamse Ardennen die imponeren met hun ruige insteek en niet te vergeten de kust met haar achterland. Samen goed voor ruim 10.000 kilometer aan fietsplezier.

In Belgisch Limburg halen ze steeds weer wat nieuws boven water. Wat heet! Je kunt er in Bokrijk fietsen dóór het water: de route laat zich niet stoppen door de route, trekt door naar de overzijde. Een aparte beleving die inmiddels door velen als een sensatie is ervaren.

Binnenkort in Hechtel-Eksel  Bosland een fietstocht door de kruinen van de bomen. Volgende maand is de opening.

 

En wat te denken van de imposante fietsbrug in het kader van Fietsen door de Heide. Dwars door  het Nationaal landschap Hoge Kempen. Het wordt een adembenemend baken met een knipoog naar het mijnbouwverleden.

Een burg met een lengte van 294 meter, opgetrokken van houten balken en kolommen met wanden van naaldhout. Met een stijging van 4 procent tot 6,5 meter. Het is met 700 hectare één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen.

In alle gevallen aansluiting op het bestaande uitgebreide netwerk.

 

info@toerismevlaanderen.nl

info@toerismelimburg.be

www.toerismelimburg.be