Gers is paradijs voor wandelaars

De Gers is het hart van Gascogne en het zuidwesten van Frankrijk, het land van d'Artagnan , de beroemde musketier. Gul en vriendelijk, laat u verleiden door de veranderende lichten, de zachtheid van de heuvels en de valleien ...


De Gers is een paradijs voor wandelaars en gezinnen. Te voet, per mountainbike of te paard, ontdek Frans Toscane met meer dan 3000 km aan wandel- en wandelpaden. Rivieractiviteiten, recreatiecentra, vissen, golfen, thermische fitness ... er is voor elk wat wils en voor alle ritmes!

Kastelen, sites, monumenten en opmerkelijke tuinen vormen de Gers. Verken onze drie "Grands Sites Occitanie" (Auch, Armagnac - Abbaye - Cités et Marciac) en onze "Mooiste dorpen van Frankrijk". Ontdek op de paden van Santiago de Compostela , geclassificeerd als Werelderfgoed van de mensheid door UNESCO, de kathedraal van Sint-Maria van Auch, de collegiale kerk van Romieu en de romaanse brug van Lartigue.

Van de oudheid tot de hedendaagse kunst , de Gers voldoet aan uw wens om uzelf te cultiveren.

 

Het hele jaar door brengen de grote festivals van de Gers jong en oud tot leven : jazz, traditionele, klassieke of Latijnse muziek bezetten onze podia. Muziek maar ook circus, fotografie, astronomie, pyrotechniek…

 

De gastronomie, de kunst van de tafel en het goede leven zijn beroemd en mogelijkheden om de vele ontdekken: markten, restaurants, een bezoek aan de boerderij en in de wijngaard, kookcursussen ... rond de oudste eau-de- leven van Frankrijk, Armagnac!