Op zoek naar de grootste kwal

Praag heeft grootste kwallenaquarium van Europa


Svět medúz in Praag is het grootste kwallen aquarium van Europa © Svět medúz. Praag heeft niet alleen een nieuwe attractie erbij, maar ook 10.000 kwallen. Svět medúz ofwel Jellyfish World is het grootste kwallen aquarium van Europa en bevat kwallen van alle soorten en maten.

Een unieke onderwaterwereld

Jellyfish World is gelegen op het dak van het winkelcentrum Arkády Pankrác net buiten het centrum van Praag. Het is het grootste bolvormige kwallen aquarium van Europa. In de aquaria vind je de zeldzaamste nog levende soorten kwallen. Deze transparante zeedieren laten je betoveren met hun prachtige kleuren, maar verdienen ook respect vanwege hun dodelijke toxiciteit. Er zijn 38 aquaria die in totaal 12.500 liter bevatten, waarvan het grootste aquarium 2.000 liter. Dankzij speciaal ontworpen interieurs met 3D-projecties, rijke audiovisuele effecten en unieke verlichtingselementen lijkt het alsof je onder zeeniveau bent. De nieuwe attractie biedt bezoekers de kans om dichter bij deze zeebewoners te komen en meer over hen te leren. Jellyfish World is elke dag geopend tot 21:00. Tickets kosten ongeveer 10 euro per persoon (260 CZK).

Tip! Vlakbij Jellyfish World is een nieuwe bistro gevestigd genaamd Bistro medúz. Een ideale plek om te genieten van een koffie of een Tsjechische maaltijd.

Adres:
Na Pankráci 86, Praha 4
Op het dak van Arkády Pankrác @arkadypankrac shopping center op de tweede verdieping

Openingstijden:
Elke dag van 09:00 – 21:00

Tickets
Volwassene: 260 CZK
Gereduceerd: 200 CZK
Familie ticket: 560 CZK

https://svetmeduz.cz/